Tiramisu:

  • Konbuyu başlatan badem
  • Başlangıç tarihi
B

badem

Guest
Malzemeler :

1 kakaolu hazır pandispanya
1 çay fincanı sıcak su
2 çorba kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı kakao



Kreması :

4 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket labne peyniri
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı tozşeker
2-3 dövülmüş damla sakızı



Yapılışı :
Süt, un, yumurta ve toz şekeri sakızlarla birlikte bir tencereye alıp blerndırdan geçirin. Ocağa koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. 10 dakika soğutun.

Sıcak su, nescafe ve şekeri karıştırın. İkiye ayırdığınız pandispanyanın iç yüzeylerini bununla ıslatın.

Krema soğuyunca içine labne peynirini ekleyin. Mikserle çırpın.

Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürün. Diğer pandispanya katını üzerine kapatın.

Kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayın. Birkaç dakika soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla kakao ve Türk kahvesi karışımını üzerine serpin.

Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun...
__________________
 
Üst