Kestaneli pilav

  • Konbuyu başlatan Rose
  • Başlangıç tarihi
R

Rose

Guest
MALZEMELER
* 2 su bardağı pirinç
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet soğan
* 1 su bardağı kestane (kebap olarak)
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 2 su bardağı su
* 2 adet jülyen doğranmış havuç
* 1 domates (küp doğranmış)
* Yarım demet dereotu
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz
* 2 adet kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 su bardağı mantar

HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıkladıktan sonra 1 saat tuzlu ve sıcak suda bekletin. Soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve süzgece alın. Tencereye yağın yarısını koyup kızdırın ve doğranmış soğanı ilave edin. Soğan kavrulduktan sonra mantarları ve doğradığınız domatesi, havucu, şekeri, tuzu ve kestaneleri ilave edin. Bir iki kez çevirdikten sonra 2 su bardağı su koyun. Kaynadıktan sonra pirinci ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerine kekik ve dereotunu serpip, servis yapın.
 
Üst