Kanserden uzak kalmak için posalı yiyecekler tüketin

G

gd

Guest
Beslenmede taze sebze ve meyvelere ağırlık verilmesinin kanserden koruyucu etki yaptığı bildirildi. Türk Gastroentoroloji Derneği Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Faruk Memik, son yıllarda artış gösteren kanser vakalarında, insanların beslenme alışkanlıklarının etkili olduğunu savundu.



Araştırmaların, özellikle kolon, mide, yemek borusu, akciğer ve meme kanserlerinde beslenme ve çevre etkisinin önemli olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Memik, "Kanser çevreye, beslenmeye göre artan veya azalan bir hastalık. Bu sorunu, yemek şeklimizi değiştirerek çözebiliriz." dedi.

Posalı yiyecekler riski azaltıyor

Prof. Dr. Memik, araştırmaların, kanserlerin yüzde 50 oranında beslenme, yüzde 33 oranında da sigara ve diğer tütün ürünlerine bağlı olarak ortaya çıktığını gösterdiğine dikkati çekti.

Kuzey Avrupa ve ABD'nin kolon kanserinde ilk sıralarda yer almasının sebebinin, bu bölgelerde taze meyve ve sebze tüketiminin çok az olmasından kaynaklandığını anlatan Memik, şöyle devam etti: "Ne kadar fazla et ve yağ tüketirseniz, kalın bağırsak kanserine yakalanma riskiniz o kadar çok artıyor. Ne kadar fazla posalı yerseniz kansere yakalanmama şansınız o kadar artıyor. Demek ki, yeşil sebzeleri, meyveleri bol miktarda yiyeceğiz. Kanser önleyici birçok madde bitkilerde mevcuttur. Bunları dışarıdan ilave olarak almaya da gerek yoktur." Ankara, aa
 
Üst