Gül Yapraklı Pilav

  • Konbuyu başlatan badem
  • Başlangıç tarihi
B

badem

Guest
Cok eski zamanlardan beri gül, aşk ve güzelliği temsil ediyor. Günün birinde Yunan mitolojisindeki Tanrıçalardan Cloris çiçek olmuş, Afrodit bu çiçeğe neşe ve cilve vermiş. Tanrı Dionissio ise hoş kokusunu bağışlamış. Ondan sonra bu çiçek aşk Tanrısı Eros'a verilmiş ve o da adını çiçeklerin kraliçesi " gül " adını koymuş.
Her gülün rengine göre farklı anlamı vardır. ( Aman! yanlış gül almayın:)
Mercan rengi: Arzu
Şeftali: Gizli aşk
Kırmızı: Tutku
Koyu pembe: Minnet
Beyaz: Saflık
Sarı: Kıskançlık

Artık pilavınızı yaparken koyacağınız gül yaprağı rengini size bırakıyorum. Sizin duygularınız kadar güzel bu pilavı hazırlarken kullanacağınız gül yapraklarının rengi de duygularınızı ele verecek. Ona göre!.. :)



GÜL YAPRAKLI PİLAV

Malzemeler
1 Su bardağı pirinç (yasmin kokulu)
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Su bardağı et yada tavuk suyu
2 Çorba kaşığı tereyağı yada margarin
1 Su bardağı pirinç
Tuz

Yapılışı:
Derin bir tencerede yağı eritin.
Pirinci ekleyip yağı çekene kadar karıştırın.
Ateşi kısıp şarabı ilave edin ve buharlaşmasını bekleyin.
Daha sonra et suyu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce gül yapraklarını ilave edip karıştırın.
Pilavınız demlendikten sonra servis tabağınıa alın.
Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN
 
Üst