Bulgur Pilavı

  • Konbuyu başlatan Rose
  • Başlangıç tarihi
R

Rose

Guest
MALZEMELER

* 2 su bardağı bulgur
* 2.5 su bardağı su, tuz
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet soğan, 2 domates
* 150 gr kıyma, 4 sivri biber

HAZIRLANIŞI

Soğanı soyup ince ince kıyın, tereyağı ile birlikte hafif kavurun. Kıymayı ilave edip birlikte biraz daha kavurun. Daha sonra ince kıyılmış veya rendelenmiş domates, ince kıyılmış taze biber, tuz ve suyu ekleyip pişirin. Temizlenmiş, yıkanmış ve süzülmüş bulguru katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Hafif ateşte suyunu çekinceye kadar tutun. Sıcak olarak servis yapın.
 
Üst