Barbunya Pilaki

  • Konbuyu başlatan badem
  • Başlangıç tarihi
B

badem

Guest


malzemeler:


1 kg. barbunya
4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
2 baş kuru soğan, doğranmış
1 çay bardağı zeytinyağı
2 havuç
2,3 adet acı sivri biber
750 ml kaynamış su
tuz

hazırlanması:

BARBUNYALARI HAFİF HAŞLAYLIM VE SUYUNU SÜZELİM.

. soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. havuçları küp küp doğrayıp, tencereye lave edin.

2. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin.

3. barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ilave edin. kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN
 
Üst