Ay çöreği

  • Konbuyu başlatan badem
  • Başlangıç tarihi
B

badem

Guest
Malzemeler

3,su bardağı su
3 haşlanmış patates
1 su bardağı erimiş margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
rendelenmiş kaşar peyniri

İçi İçin:
1 kangal sucuk
1 biber

1 domates
1.Haşlanmış patatesi rendeleyin. 2.Un, 1 su bardağı erimiş margarin, yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. İyice Bu arada iç malzemeyi hazırlayın, bunun için küçük doğranmış sucuğu kendi yağında kavurun, küçük doğranmış biber ve domatesle soteleyinyoğurun. 3.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. 4.Oval açtığınız hamurların içine sucuk harcı koyun, hamuru rulo yapıp, ay şekli verin, üzerine yumurta sarısı sürün. 5.Rendelenmiş kaşar peynirini serpin orta ısılı fırında üzeri kızarana denk pişirin
 
Üst