Mercimekli bulgur

'Pilavlar' forumunda Rose tarafından 13 Haz 2008 tarihinde açılan konu

  1. Rose

    Rose Guest

    Malzemeler:
    Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek
    Bir buçuk su bardağı bulgur
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Pulbiber, tuz

    HAZIRLANIŞI :
    Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.
    Mercimeklerin suyu çekmesine yakın bulguru tencereye ilave edin. Tuzunu da katın. Ağır ateşte demlendirin. Tencereyi ocaktan alın.
    2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eriterek, pulbiberi çevirip pilavın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
     

Bu Sayfayı Paylaş