Mengen pilavı

'Pilavlar' forumunda Rose tarafından 13 Haz 2008 tarihinde açılan konu

  1. Rose

    Rose Guest

    Malzemeler:
    2 Su Bardağı Pirinç
    3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    3 Su Bardağı Et Suyu
    250 gr Mantar
    4-5 Raze Soğan
    2 Domates
    2 Yeşil Biber
    Bir Tutam Tozşeker
    Karabiber, Tuz

    HAZIRLANIŞI :
    Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzgece alın.
    Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun. Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
    Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin.
    Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.
     

Bu Sayfayı Paylaş