Kestaneli pilav

'Pilavlar' forumunda Rose tarafından 13 Haz 2008 tarihinde açılan konu

  1. Rose

    Rose Guest

    MALZEMELER
    * 2 su bardağı pirinç
    * 3 çorba kaşığı tereyağı
    * 2 adet soğan
    * 1 su bardağı kestane (kebap olarak)
    * 1 tatlı kaşığı kekik
    * 2 su bardağı su
    * 2 adet jülyen doğranmış havuç
    * 1 domates (küp doğranmış)
    * Yarım demet dereotu
    * 1 çay kaşığı karabiber
    * Tuz
    * 2 adet kesme şeker
    * 1 tatlı kaşığı limon suyu
    * 1 su bardağı mantar

    HAZIRLANIŞI
    Pirinci ayıkladıktan sonra 1 saat tuzlu ve sıcak suda bekletin. Soğuk suyla birkaç kez yıkayın ve süzgece alın. Tencereye yağın yarısını koyup kızdırın ve doğranmış soğanı ilave edin. Soğan kavrulduktan sonra mantarları ve doğradığınız domatesi, havucu, şekeri, tuzu ve kestaneleri ilave edin. Bir iki kez çevirdikten sonra 2 su bardağı su koyun. Kaynadıktan sonra pirinci ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerine kekik ve dereotunu serpip, servis yapın.
     

Bu Sayfayı Paylaş