Havuçlu ezme

'Salatalar,Meze ve Kanepeler' forumunda Rose tarafından 13 Haz 2008 tarihinde açılan konu

  1. Rose

    Rose Guest

    Malzemeler:

    4-5 orta boy havuç
    1-2 iri diş sarımsak
    Yaklaşık 3 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı mayonez
    Zeytinyağı
    Tuz

    HAZIRLANIŞI :
    Havuçlar güzelce yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir. Rendelenen havuçlar 1 çorba kaşığı zeytinyağının kızdırıldığı tavada sotelenir. Pişirilirken bir miktar da tuz eklenir. Havuçların rengi değiştikten sonra havuç tadı daha baskın gelecek kadar sarımsaklı yoğurt eklenir. (yoğurtta tam ölçüye uyulma zorunluluğu yoktur, çok yoğurtlu olmaması gerekir. Göz kararı ekleyin) Üzerine de mayonezi ekleyip, güzelce karıştırın. Siyah zeytin ile süsleyip meze tabağında soğuk servis yapın.
     

Bu Sayfayı Paylaş