Hamsili pilav

'Pilavlar' forumunda Rose tarafından 13 Haz 2008 tarihinde açılan konu

  1. Rose

    Rose Guest

    Malzemeler:
    500 gr Baldo Pirinç
    800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
    100 gr Tereyağı
    1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
    1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
    1 Soğan
    1 Domates
    3 Su Bardağı Et Suyu
    1 Dal Maydanoz
    1 Dal Dereotu
    1 Dal Taze Nane
    Tuz, Karabiber, Yenibahar

    HAZIRLANIŞI :
    Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.
    Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun. Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın. Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin. Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın.
    Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin. Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin. Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın. Sıcak servis yapın.
     

Bu Sayfayı Paylaş