Çeşnili pilav

'Pilavlar' forumunda Rose tarafından 13 Haz 2008 tarihinde açılan konu

  1. Rose

    Rose Guest

    Malzemeler:
    1.5 Su Bardağı Pirinç
    2 Su Bardağı Su
    1 Salçalık Kırmızı Biber
    1 Çarliston Biber
    100 gr Mantar
    1 Soğan
    1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Domates
    6 Siyah Zeytin
    Bir Tutam Safran
    Tuz, Karabiber

    HAZIRLANIŞI :
    Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
    Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın. Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.
    Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun. Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın. Ateşten alıp pilava ilave edin. Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
     

Bu Sayfayı Paylaş