Arpacık soğanlı pilav

'Pilavlar' forumunda Rose tarafından 13 Haz 2008 tarihinde açılan konu

  1. Rose

    Rose Guest

    Malzemeler:
    2 Su Bardağı Pirinç
    3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    3 Su Bardağı Et Suyu
    1 kg Arpacık Soğan
    2 Diş Karanfil
    Tuz

    HAZIRLANIŞI :
    Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın. Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin.
    Yıkayıp süzgece aldığınız pirinci soğanlara ekleyin. Et suyunu ilave ederken soğanın acılığını alması için 2 diş karanfil atın. 15 dak. kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
     

Bu Sayfayı Paylaş